книги

Сборни книги

A Concise Chinese-English Dictionary for Lovers – Xiaolu Guo

Рядко пиша за книги, просто защото чета малко. Особено от както не ходя на работа с градски транспорт. Освен това чета бавно, а ако чета вечер заспивам на първата страница. И все пак ето няколко от последните месеци.  

Continue reading

Standard
книги

Книги: Going Solo

 

Прочетох “Going Solo” на Ерик Клиненбърг. Най-честата реакция, която чух като спомена книгата и за какво е, беше: “О боже, манифест на single people!”. Не точно.

“Going Solo” е изследване. Изследване на тема защо и как все повече хора не просто живеят сами, но и защо избират да е така; какво следва от това в личен и обществен план; как това променя обществата ни.

Continue reading

Standard
книги

Думички от Бени

 
Поезията е едно от нещата, които твърде много хора си мислят, че могат и твърде малко са прави. Повече от скептична съм към онлайн поетите, защото е много лесно да си направиш блог с поезия и съответно качествената се губи още по-лесно сред масата.

 

Обаче от време не време се появява някой като Бени.

Continue reading

Standard
книги

Надолу по тъмните стълби, до Ада и назад

 

Приятелството ми с Елфа ме е водило на всякакви странни места. Хубавото е, че винаги си тръгвам от там с хубави спомени, разбира се защото Марти успява да прави нещата различни.

 

Този път ме отведе надолу по мазни, черни стълби обвити с вериги, под зоркия поглед на скелет, под земята, където миришеше интересно и беше пълно с тъмни персонажи.

Continue reading

Standard