делнични, малко мисли…

Oh so special

specialНапоследък явно е модерно хората да смятат, че те и животът им са супер специални. Има дни, в които ни заливат едни важни статуси с патос на официални обръщения към народа, чиято тема е как някой е стигнал някъде с 204, ходил е на работа или подстригал се или детето му сътворило хартиена звезда за тържеството в детската градина. Каквото и да твърдят зен картичките в Пинтерест обаче, не всеки момент е вълшебен и специален и ежедневните ни задължения далеч не са геройство.

Continue reading

Standard
малко мисли…

Попитай майка си

Вчера си говорихме с майка ми за ражданията. Говорим си абсолютно всеки ден освен ако не съм в чужбина. Около всичко, което излезе за мъченията по време и след раждане в България се замислих за нейното раждане. Знаех някакви малки детайли – как не й обръщали внимание в родилното; как почти избягала от там с мен (ние нямаме снимки с китки на входа); проблемите с кърменето; кистата на главата ми, която позната открила и тайно изрязали вкъщи заедно със съприга си хирурс, за да не ни приберат с майка обратно в болницата. За щастие имаме доста лекари близки семейни приятели, при това добри лекари, та доста неща са ни се разминали.

Continue reading

Standard
малко мисли…

Know, Share, Love

Скопие

Няма начин да не сте видели линкът “The 36 questions that will make you fall in love” . Според мен дори фактът, че сядаш да отговаря на въпроси гледайки някой в очите и с ясната идея, че го правиш за да се влюбите, говори че вече имаш вътрешната нагласа да искаш да опиташ нещо с този човек. Tрудно си представям някой да седна да прави опити да се влюби в Бареков например, дори и за да опровергае експеримент.

Continue reading

Standard
малко мисли…

Вагина, цикъл, женственост

вагина, цикъл, женственост

“Вагина, цикъл, вагина, цикъл, вагина, цикъл.”

Тъй като се заформи спор около вагината като белег на женствеността, нека обясня моята гледна точка. Знам, че цялото нещо отшумя, но все пак.

Имам вагина, имам и цикъл, още диабет, кофти нокти и стомахът ми е чувствителен. Но никое от тези не ме определя като жена, още повече като човек. Въпреки че всеки пък като кажа, че ми се гади или съм подута се намира някой да намекне, че съм бременна.

Continue reading

Standard
малко мисли…

Женственост

женственост

Горица ме покани да пиша за това какво ме кара да се чувствам женствена, което сериозно ме накара да се замисля. Женствеността не е нещо, което се старая да постигам в живота си – никога не е била фокус на съществуването ми. Да се чувствам свободна, независима, способна да се справям сама, да ми е комфортно в кожата ми – да, женствена, по-скоро не.

Continue reading

Standard