делнични, малко мисли…

Oh so special

specialНапоследък явно е модерно хората да смятат, че те и животът им са супер специални. Има дни, в които ни заливат едни важни статуси с патос на официални обръщения към народа, чиято тема е как някой е стигнал някъде с 204, ходил е на работа или подстригал се или детето му сътворило хартиена звезда за тържеството в детската градина. Каквото и да твърдят зен картичките в Пинтерест обаче, не всеки момент е вълшебен и специален и ежедневните ни задължения далеч не са геройство.

Continue reading

Standard
делнични

Декември е ужасно къс месец

IMG_7029

Декември е ужасно къс месец.

Всички го чакаме цяла година и накрая е затрупам от работа и ангажименти. Искаш да се видиш с всички – тези които са тук и тези, които са се прибрали за празниците; искаш да прекараш тихо и спокойно време; да се подготвиш за празниците; да си починеш по време на празниците.

Обаче всички тичаме да довършим всичко недовършено, работата е повече и е концентрирана в две – три седмици, а партитата са през ден.

Декември е ужасно кратък и аз протестирам! Трябва да е от средата на ноември до средата на януари, за да има време за чай и свещи, работа, приятели, семейство, разходки с кучето, четене, наваксване със задачи, равносметки.

Standard