София прайд 2015
обществени

I still love you*

(На снимката сме в Милано където попаднахме на флашмоб за легализирането на еднополовите бракове)

Малко ми е тъпо да пиша за прайда, основно защото най-важното, което има за казване Louis C.K. го е казал в под 3 минути, обаче явно трябва всяка година да говорим и то по повече. Най-малкото, за да заглушаваме масата помия по темата.

Проблем ли е прайда?

Continue reading

Standard
обществени

Предколедно, благотворително

благотворително

И сега обещаният пост за плюшения рис. Миналата сряда получих изненадващ подарък от WWF – супер сладък плюшен рис. Преди около 10 месеца WWF България откриха, че у нас има женски рис – дамата сама се запечата на снимка на миналия февруари.

Може да научите подробности на сайта на WWF, но на кратко: тя е майка на 2 бебета, мястото където е заснета е тайна и има нужда от дарения, за да се запази цялото семейство живи. Ако дарите над 50лв получавате плюшено рисче. Също така на 28 февруари, датата на снимката, ще бъде изтеглен един от дарителите, за да я кръсти. Като цяло битката да се запазят 3 живота е голям и сложна.

Continue reading

Standard
обществени

Какво правим утре, когато в ромската махала умре дете?

ромска махала, дете

Няколко коментара на решението на министър Москов линейки да не влизат в гетата.

Седнах да пиша пост за плюшеният рис от WWF и от къде да си купите благотвортиелни календари тази година, когато видях във фийда си, че здравният министър смело се е обявил за това от утре в гетата на България хора да измират без лекарска помощ.

Continue reading

Standard
обществени

Международният ден за премахване на насилието над жени

Цитирам UNICEF:

Всяко четвърто момиче в света е жертва на физическо насилие (УНИЦЕФ). В България 3632 случая на насилие над деца (предимно в семейството) са подадени през 2013 г (АСП). Всяка четвърта жена у нас е жертва на домашно насилие (Агенцията на ЕС за основните права). Все още обаче, повечето случаи на насилие в България не се сигнализират и остават скрити.

В Бългрия имаме много сериозен проблем. Осъзнах го преди няколко седмици под злощастният разговор дали е ок публично да се използва израза “за по-добро семейно насилие”. Нямам да давам линк, но кратко и ясно НЕ! Не е ок!.

Continue reading

Standard