windows 10
ревюта

Windows 10 и живият живот

В средата на април верният ми Мак (мир на праха му) претърпя злополука и влезе в сервиз, където в крайна сметка и остана за части. Не е нужно да обяснявам, колко е важна машината, за човек, който прави всичко на нея. От почти четири години насам лаптопът беше личен и служебен, не беше рестартиран за първите 2+ години и въобще беше едно естествено продължение на ръцете ми, с което си вадих хляба и не само.

За късмет, точно в момента в който се чудех какво да правя ми се обадиха от Microsoft  България с въпрос дали искам да направя user review на Windows 10 и спасиха положениетo. След теста ползвах Windows 10 на лаптопъ на Роси и в крайна сметка от няколко седмици съм със служебно Леново. Та от тест минах на реалността всеки ден да ползвам Windows 10 за служебни цели паралелно с новия ми Мак.

Continue reading

Standard
други..., ревюта

Huawei P9 камера тест в Гърция

Huawei P9 камера

В последната година снимам повече с телефон от колкото с фотоапарат – по-интересно ми е. Тествах почти всеки съществуващ app за Android и има доста добри резултати. На скоро махнах от телефона си и всичко свързано с FB, както и пощата си и личният ми телефон вече е почти изцяло фотоапарат + music player + Viber.

Kамерите на телефоните претърпяха революция в последните години, но все още никоя не може да се сравнява с DSLR апарат в точните ръце. Разбира се “точните ръце” и с телефон, може да постигнете чудо, но винаги има едно “но”. Ако си мисли, че любимите ви хора в Instagram използват телефон, в повечето случаи се лъжете, така че не се депресирайте, ако снимките ви не изглеждат задължително като техните.

Увлечението ми по mobile фотографията стигна до там, че преди няколко месеца си направих втори Instagram акаунт само за черно-бели снимки. Вълнуват ме като кадри, а нямат място сред цветните. Ако искате да ги видите кликнете тук, личният е тук.

В този ред на мисли, още като чух за монохром камерата на Huawei P9 веднага исках да я тествам. За щастие от Huawei Българи в крайна крайна ме потърсиха и успяхме да организираме нещата така че, да взема телефона с мен в Гърция.

Още от самото начало идеята ми беше да тествам камерата, повече от колкото самия апарата, така че ще си говорим най-вече за нея. Получих доста въпроси как работят различни функции на телефона след като го върнах, например пръстовия отпечатък, но истината е че в момента, в който направих първата снимка в полето край Мелник всичко останало около Huawei P9 много слабо ме вълнуваше. Третирах го като фотоапарат. От друга страна едно, това e големият му USP и две, така третирам и личния си телефон. В бързината около пътуването, багажите, чакането на Маказа без опция за пишкане, градушката, която ни валя преди Хасково и прочие, леко пропуснах да снимам менютата и техните снимки са от Интернет, но това е положението.

Continue reading

Standard
ревюта

“Дякон Левски”, двама американци и 3:40 часа българско кино

Дякон Левски, българско кино

Всички снимки са от официалната FB страница на филма.

Лоренцо е един мил човек от братска Америка, който се премести да живее в България преди малко повече от година заедно с приятелката си, днес негова съпруга. Лоренцо е киноман. Една от основните причини да се навие да се премести тук за постоянно е факта, че тук се снимат много американски филми и има шанс да участва в някой от тях, което скоро му се случи. 

След година уроци по български, Лоренцо най-накрая се престраши да започна да гледа родно кино в желанието си да научи повече за нашата култура. Уви последва следното:

*     *     *

As someone who neither is Bulgarian nor speaks Bulgarian, I’m not Dqkon Levski‘s target audience. However, my wife and I attended the premiere at NDK on account of our friend Milena’s horse, a magnificent animal named Karina who was a credit to the film. With a beautiful, tawny coat and mighty, piston-like haunches, Karina brightened the film during the roughly 18 seconds she was onscreen, hurling the poor child-Levski into a pond. Unfortunately, having brought class to the proceedings, Karina promptly disappeared and the film took another 4 hours to reach its inevitable and merciful conclusion.

Continue reading

Standard
ревюта

Acer S7: тънък, бял и красив ултрабук

Acer S7 ултрабук

Прекарах последната една седмица с новия Acer S7 и този пост достига до вас през него.

S7 е новият ултрабук на Acer, еманация на усилията на компанията към примиум бранд. В това си решение Acer са се обърнали към италиански дизайнери за външния вид и това си личи наистина. Машината е едно от най-красивите неща, които съм виждала, ако трябва да съм честна, харесва ми дори повече от Macbook Air. Разбира се в името на красотата има един-два неособено удобни бутона, но предполагам, че се свиква.

Continue reading

Standard