Rome
на път, снимки

Rome, 2017

Три месеца по-късно, ето и пост за Рим.

Ходихме в Рим, защото родители им искат да ги заведа от години. Не да отидат на екскурзия и да ги преведат през цялата страна в автобус за седмица, а да ги заведа аз. Това най-накрая се случи, но понеже ги водя аз, нямаше как да не ги кача на влак (който първо изтървахме) и да ги заведа и в Неапол, но за Неапол друг път. It’s another story. 

Continue reading

Standard
Венеция
на път

Венеция, the one and only

Бях ходила във Венеция два пъти – 1997 и 2006 за последния ден на карналава, затова идеята беше просто лежерно да се разхождаме и да снимаме. Точно от това, от което имах нужда. На първо четене Венеция ми се струваше малко чийзи избор на дестинация, но колко дълбоко съм грешала само.

Continue reading

Standard
други..., на път, снимки

7 “картички” от Стокхолм, които да снимате сами

стокхолм снимки

Стокхолм е най-фотогеничният град за който в който съм била, въпреки не малкото ми пътувания в Италия. Между островите, Балтийско море, Маларен, красивата архитектура, лодките, и страхотните залези без значение дали са в 3am или 3pm, градът просто няма лош ъгъл.

С вече редовните полети от София, логично се увеличава и броят на българи, които посещават града въпреки високите цени. И в този ред на мисли реших, че кратък списък с най-добрите места за снимки – показани от местни и лично посетени вече няколко пъти, би бил полезен.

Декемврийското ми пътуване беше първото в чужбина от както имам DSLR (2010), в което дори не извадих апарата от куфара. Аз съм човек, който до скоро се шегуваше, че хора които снимат само с телефоните си не трябва да ги чекират на летището. Обаче ето няколко причини: камерата на P9 e достатъчно добра, за да снимаш само с нея. Постът от лятото за нея тук, но на кратко: камерите са две – една цветна и една монохром, снимат едновременно и комбинират двата кадъра, плюс жестока опция за фокус, която все повече ми харесва с времето.

Също така с телефонът е по-лесно, по-лек е, не сменям обективи и най-важното не трябва да мисля за светлината. А светлината, скъпи мои е нещо важно, за което мислиш, когато снимаш в Скандинавите през зимата. Гонитбата понякога беше буквална – бързане през преки улици, за да я хван точно в момента, в който е на точната точка над езерото. Аха-аха да я изтърва във Фотографиска заради ремонтите на Слусен, м/у другото, но след някоя и друга година там ще има прекрасен парк. Continue reading

Standard
tourism in Bulgaria, Bulgaria, Kovachevitsa, travel in Bulgaria, places to visit in Bulgaria
на път, снимки

Kovachevitsa on my mind

 

Now make sure you copy-paste the name when you start looking for it in Google because the spelling in English is something!

This blog does not obey time but rather the author’s laziness, so we are starting the year with a blog post way overdue from November 2015. Back then Rossy and I took a long weekend off and went to Kovachevitsa for tree things mainly: to sleep, to eat and to take pictures!

Continue reading

Standard
на път, снимки

Нещо се случва в Пловдив

Освен, че тази седмица започва One Design Week, нещо определено се случва в Пловдив в последно време. Култура, изкуство, интересни хора и места. И ще е така поне до 2019 когато градът ще е Европейска столица на културата.

В събота бяхме поканени от фондация “Пловдив 2019”, за да ни разходят из града, да ни разкажат за плановете си и да видим началото на One Design Week. От всичко, което чухме от Цвети Керански от “Пловдив 2019”, а тя ни разказваше буквално за всяка врата покрай която минавахме, става ясно, че в Пловдив има екип, идеи и план как да се случат. Което обяснява успехите им да превърнат града в културен център на България и Европа.

Continue reading

Standard