делнични

Нахвърляни впечатления

от търсенето на работа. Минаха почти 15 дни след официалния старт на “кампанията”. Отчет няма да има, защото все още няма ясен краен резултат, но пък ще нахвърля малко впечатления:

 

 

 • повечето големи компании в България все още нямат ясна идея защо им e присъствие в социалните медии. Усещат, че (май) трябва да са там, но още не са си избистрили защо и как. Няма лошо просто тези, които се осъзнаят първи, ще имат повече ползи.
 • всички искат клиентите им да искат да са като ПИБ и да правят такива неща, но клиентите не разбират защо. Как може клиентите да не разбират защо, за мен е мистерия, но все пак#doublewin за @FIBank;
 • агенциите започват да предлагат, или смятат да предлагат, онлайн решения, дори и клиентите да не ги искат;
 • работа има, само трябва да знаеш как да търсиш;
 • адресът на офиса е важен и работата от вкъщи е един от най-големите плюсове на freelanca, но пък идеята да се осигуряваш сам и да се занимаваш със счетоводство и сметки е голям минус. Поне за мен.
 • на моменти търсенето на работа много си прилича с търсенето на секс/любов (кой каквото). Тези, които ти искаш, не искат теб, а ти не искаш, тези, които те искат. Обаче има надежда, повярвайте ми!

 

Standard

14 thoughts on “Нахвърляни впечатления

 1. Значи си още в първата фаза на търсенето на работа. Пожелавам ти да си намериш, преди да достигнеш фазата, в която ще ти е все едно кой те иска, стига някой да те поиска :-).

 2. Даваш по 150 лв на счетоводител и имаш перфектно счетоводство. Пък може и някой приятел да те назначи в неговата фирма и да си делите разходите.

  • Как 150 лева. Има и счетоводители готови и на 50 лв.
   Но забравих че Плевен не е София :)

 3. Успех и от мен, Събина! Предлагане има, а стойностните компании вече не се броят на пръсти.

  И едно голямо благодаря от името на целия екип на Fibank! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *