някакви кулинарни

DiVino Taste 2011

 

Събота и неделя във Военния клуб в София се проведе първoтo DiVino Taste  – изложение на български винопроизводители и вина.

 

Аз лично не опитах вина, shame on me! Първо, защото бях с колата, тъй като събота е денят ми за тае бо и не си давам тренировката за нищо. Второ, защото наистина не разбирам нищо от дегустация и ако ще дегустирам предпочитам да е със сирена, плодове и меса. И трето, защото ми се искаше по-скоро да чуя лекции и да си поговорим за вино.

 

Посетих лекцията на Деси Бошнакова и Александът Богоявленски “Виното в социалните мрежи”. Очаквах малко повече. Очаквах и повече въпроси от представителите на винарите и избите, които имаха възможност да научат на място как да използват социалните мрежи за бизнеса си. Ето добър пример за това от чужбина.

 

 

Да съм абсолютно честна, не пия много българско вино. Обичам италианските и чилийските, после испанските. Може би е заради дозата меланхолия, която ми носят италианските и дозата екзотиката от чилийските и испанските. Не съм фен на френските, но подозирам, че това пък до известна степен се дължи и на моя италиански шовинизъм. От българските харесвам розето на Санта Сара – тази година е много добро, и още няколко, които пия по-скоро като ниско бюджетен компромис. Със сигурност подценявам българските вина.

 

Силно приветствам събития като DiVino Taste и въобще български бизнеси, свързани със земята, които я третират правилно и с уважение, както надявам се правят винарите. По някакви причини, българите упорито се опитваме да унищожим всичко живо около себе и бягаме oт земята. A колкото и глупаво да звучи – тя е най-ценното, което имаме.  Масата хората у нас са силно надценени, но това е друга тема.

 

Иначе DiVino Taste се организира от “Гурме ПИ СИ ТИ”, които стоят зад списание “Меню” и сайта му, специализираните списание и сайт “DiVino” и са създатели на “Бакхус”.

 

Още по темата
Видео от Деси Бошнакова. В дясно има още пет кратки записа от събитието.

От Комитата, с който прекарахме голямата част от деня. На терасата на клуба наистина беше доста хубаво.

Два блог поста на Йоана (тук и тук). Чакаме утре и от Акулата.

*снимката също е на Деси, аз само си поиграх малко

 

Standard

5 thoughts on “DiVino Taste 2011

  1. Благодаря за ползването на фотографските ми опити:)
    Догодина без кола – от сега си премести тренировката за друг ден, за да не се налага да я жертваш

    • Sabina says:

      моля. :) мен ме е обхванал мързел да нося фотоапарат и да снимам по ивенти.

  2. Pingback: » § « Cynical Speech™ » Изживяването “DiVino Taste” - развръзката

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *