книги

Думички от Бени

 
Поезията е едно от нещата, които твърде много хора си мислят, че могат и твърде малко са прави. Повече от скептична съм към онлайн поетите, защото е много лесно да си направиш блог с поезия и съответно качествената се губи още по-лесно сред масата.

 

Обаче от време не време се появява някой като Бени.

Бени е изключителен, интересен човек. Не знам до колко сериозно самата тя гледа на поезията си, но си мисля, че по-скоро просто описва с думи нещата, които вижда и чувства. Харесвам стиховете ѝ, защото са непретенциозни. Чета я през рийдър, защото често успява да намери точните думи, които на мен ми се губят, за да опише неща, които чувствам и състояния, в които съм.

 

Бени ни почете снощи в АртеЛИКа. Не представи книга, просто ни почете, с което аз съм абсолютно ок. Далеч не смятам, че всеки ред, който се появи онлайн трябва да се издаде и на хартия, дори напротив. Много пъти надушвам в това лека обида, но да не сменям темата. Според мен думите, често се чувстват много по-удобно в интернет. (поне моите, може би защото аз се чувствам по-удобно тук)

 

Иначе АртеЛИКа е приятно, изпълнено с тишина място. Ако сте от вглъбения*/поетичен градски тип хора, много ще ви хареса.

 

* а “ВглъБения” би било възможно заглавие за стихосбирка на Бени.

 

Standard

3 thoughts on “Думички от Бени

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *