делнични

Пак за IKEA

новата маса от Икеа, дървени ваза и цветя от приятелите, малка купичка от British Museum и керамична от Анкара

Едно време не разбирах защо приятелите ми толкова се кефеха на Икеа. Мебелите ми се струваха студени, не особено уютни. Истината е, че са практични и декорациите са готини.

След Стокхолм отношението ми с марката се затоплиха, вероятно защото в Стокхолм ми беше много хубаво. И с магазина в София много се харесваме, май защото ме доближава до отпуската миналото лято.

Вчера бяхме на представянето на Пролетно-лятната колекция, която между другото е доста приятна. Много харесвам изкуствените цветя на Икеа. Пиер яде истинските и рови в саксиите, поради което от както имам него не гледам цветя (само саксиите пред прозореца, до които той няма достъп). Тези от Икеа докато не ги пипнеш няма как да разбереш, че са пластмаса. Сега са пуснали нови видове и още саксии и кофи във весели цветове. Може да си сложите и кофи на перваза или да висят на терасата или на парапета и изглеждат супер.

Голямото ми откритие вчера обаче е отдел “Намалени стоки”, където се озовават всички стоки с повреда и тези, които са били в изложбените зали. Събота и неделя там е ушушкано, но през седмицата се оказа, че има страхотни неща.  Вероятно след като минат ордите през уикенда е пълно с повредени стоки на по-ниски цени. Но не всичко е повредено, когато мебел от залите се окаже излишна заради промяна на дизайна, тя също отива в  този раздел. Аз си намерих абсолютно здрава маса, която е била в изложбената зала, намалена със 117лв. И не само, оказа се пълно с находки.

Холната маса беше последната голяма мебел, която нямах въпреки, че се обзавеждахме преди четири години. Бях решила, че ще чакам да се влюбя в някоя и с тази се харесахме то пръв поглед. Та така.

Standard

2 thoughts on “Пак за IKEA

  1. Jd says:

    Този сайт може да ти е от голяма ползва щом си на вълна ИКЕА :)

    http://www.ikeahackers.net/

    Има супер идеи относно това как можеш да “хакнеш” дадена мебел да стане още по-ползваема

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *