Аз сърце София, снимки

Ботаническата на БАН

Като с много неща, всеки път като минавам край табелата “Ботаническата на БАН” си мисля: “Защо не сме идвали тук? Трябва да вземем да дойдем”. В крайна сметка реших това да се случи тази събота и седнах да потърся инфо относно работно време и цени на билети, не че в България има скъпи билети за музей. Уви, сайтът е това.

Все пак отидохме и бяхме доста приятно изненадани. За последно бяхме ходили в Ботаническа градина във Виена преди три години, но и тази на БАН ни хареса.

Ботаническата градина на БАН се намира на Околовръстното. Влиза се през в локалното, след MacDonald’s като караш в посока Младост. Има портал, бариера и голяма табела, така че няма начин да пропуснете. Отпред има паркинг, билетите са по 4лв. Има забрана за снимане с фотоапарат, която както се досещате аз не спазих ама никак.

Има голяма оранжерия, която се разклонява в няколко по-малки и розариум на един хълм. Намират се интересни видове, както и по-ежедневни цветя. Видехме мангота. Колекцията от кактуси и насекомоядните са забавни, но май най-много ми хареса оранжерията с водни растения. Там може да видите папирус и воден зюмбюл, подводни саксии, рибки и костенурка между зюмбюлите.

Като цяло е похвално, че успяват да поддържат Ботаническата градина в този и вид. Препоръчвам.

Още снимки във Flickr.

 

 

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *