други...

Спечели си билет за Ratio

На 29 този месец в “Младежкият театър” за пръв път ще се проведе Ratio – събитие за популярна наука. Освен това имат страхотно лого, сложих го да го видите в голям размер.

Ratio е събитие, което ще говори по научни теми на разбираем език. Нищо общо с обичайната представа за скучна научна конференция с теми и лектори, които само те и петимата им студенти разбират.

Темите

Бозонът на Хигс, Въведение в аномалистичната психология, Сами ли сме във Вселената?, математиката като забавление.

Пълната програма е тук.

Лекторите

  • те са усмихнати
  • знаят как да говорят за наука без да приспят залата
  • и повечето за българи

Три чудесни и леко неочаквани булета. Повече за тях  тук.

Спечели билет

Та, ако ви е интересно и ви се ходи, имам един билет, който ще подаря. За да е честно и да е някой, на който наистина му се ходи има малко условие – трябва да отговорите на един въпрос:

Ако имахте всичко необходимо да създадете или изобретите нещо, какво би било тo?

Разкажи на кратко в коментар – един параграф, пет изречения, twitter стил за идеята, която имаш или нещото, което искаш да изобретиш. Имаш време от днес до 11.09 включително!

На 12.09 най-субективно ще избера и обявя един, който ще получи билет.

Да обобщим:

отговори на въпроса кратко в коментар, не на мейл, за да е по-прозрачно, до 11.09 и може да спечелиш билет за Ratio на 29.09.

Давайте!

ПС: 13.09.

НАГРАДИ:

С извинение за закъснението, ден по-късно билетът отива при Нора! :)

 

 

Standard

3 thoughts on “Спечели си билет за Ratio

  1. Бих изобретила лекарство, което да лекува Множествената склероза. По чисто егоистични причини – майка ми е болна от тази болест. Интересното при МС е, че тя поразява млади хора в разцвета на силите и способностите си (рисковата група е от 23 до 33 годишна възраст) и бавно им отнема… всичко. Засега съществуват единствено медикаменти, които забавят процеса на развитие на МС, но нищо повече. Болестта е много разпространена по целия свят, някои дори я сравняват със СПИН по коварност и мащаби, само че за нея се знае много малко. Та за майка ми вече е малко късно, но ако можех щях да опитам да помогна на всички останали хора с нейната болест :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *