други...

НЕ!

Още от преди Нова година се глася да блогна за референдума.

По празниците бяхме на вилата, а там както се досещате има телевизор, макар и само с 3 програми. Поне няма GSM-и и интеренет, но това е друга тема. Та по всички тези канали на всеки кръгъл час се чуваше: А сега да поговорим за ядрената енергетика!, до толкова, че с майка ми го превърнахме в лаф. И след това изречение най-често следваше информация как Япония НЕ се отказва от своите централи, как Турция и Гърция и те ще стоят и тра-ла-ла. Някак леко ми се стори, че не се отделя достатъчно внимание на това защо НЕ трябва да развиваме ядрена енергетика.

Връщайки се към цивилизацията забелязах, че онлайн нещата не са точно така. Нормално. Хората в моя онлайн кръг ми се струва, че масово ще кажат НЕ. Виждам мнения, дискусии и прочие. Даже видях няколко, че в крайна сметка всичко е нагласено и както и да гласуваме все тая.

Реших да си напиша домашното и преди да седна да блогвам да се информирам. Помолих приятели за линкове, четох из нета и т.н.  Уви покрай всичко това и още 1 000 000 неща, в крайна сметка така и не седнах да напиша нещо добре аргументирано. Но пък четейки, осъзнах едно – колкото и да чета, мнението ми не се променя.

Аз съм против Република България да развива ядрена енергетика! Не просто в Белене или Козлодуй, а където и да е. 

Аз съм НЕ!

  • мръсно е
  • опасно е
  • обвързано е с Русия, не че ако беше с друг щеше да ме кефи повече
  • скъпо е
  • излишно е!

Ако ви трябват още причини защо НЕ! Малко линкове тук, тук, тук и една Facebook група тук.

ПС: Благодаря на Кристина Домозетова за снимката! Джиниъс! :)

 

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *