ревюта

Acer S7: тънък, бял и красив ултрабук

Acer S7 ултрабук

Прекарах последната една седмица с новия Acer S7 и този пост достига до вас през него.

S7 е новият ултрабук на Acer, еманация на усилията на компанията към примиум бранд. В това си решение Acer са се обърнали към италиански дизайнери за външния вид и това си личи наистина. Машината е едно от най-красивите неща, които съм виждала, ако трябва да съм честна, харесва ми дори повече от Macbook Air. Разбира се в името на красотата има един-два неособено удобни бутона, но предполагам, че се свиква.

ултрабук ACER
Малко предистория:

Лятото, след дълго умуване, в крайна сметка реших да изсипя малко повече пари и да мина на Macbook, инвестирах в 13” Pro с Retina дисплей, основно заради ретината и защото реших, e  Air може да ми е малко малък за работа. Mмеждувременно в oофиса се сдобих с машина с Windows 8, която съм настроила така че само и единствено да работя на нея. Пак има някакви малки неща, които ме дразнят, но като цяло дори на моменти ми е по-лесно от на Мака. Месеци по-късно така и не съм върл фен на Apple.

Навих се за Acer S7, за да видя дали мога да работя на комбинация от двете и да видя как би се включил във всичко това тъчсрийн.

Acer S7 с калъф
Първото, което прави силно впечатление при този ултрабук, след наистина изумителния външен вид, е че машината идва с всички кабели плюс много елегантен калъф, който дамите биха носили и като клъч. Всъщност машината е идеална за фешън блогърки. От там обаче започва мъката. По някаква причина тук Windows 8 ме изнервя още повече. Отделно така и не успях да наглася размерите на екрана – оригинално идва на 100%, вдигнах на 150% и мисля, че пак има шанс да ослепея. Клавиатурата и подсветката ми харесват доста, въпреки че спейсът леко приплясква. Екранът е перфектен, а цялостната лекота на ултрабук е заразителна. Това, заедно с външния вид, те кара да искаш да го носиш навсякъде и винаги да е до теб. И така до момента, в който го отвориш Acer S7 и реално искаш да свършиш някаква работа, но се сблъскваш с Windows 8.

Acer S7 vs MacBook Pro 13''

Плюсове: 

– изключително красив – 6ца за дизайн и материали, фен съм на бяло с мат;
– много лек и удобен за носене;
– идва с всички кабели и елегантен калъф;
– хубав екран и чудесен звук;
– падът е удобен почти като Apple-ски
– # е преместен до Enter, но пък излиза и без безумна комбинация, като на Мака.

Минуси:

– Windows 8 (мисля, че може да се върне към Windows 7 вид)
– някои бутони са разместени или твърде близо
– цената – глезотията отива към 3к.

IMG_7060

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *