снимки

На село, edition 2014

треви

Треви

С Вихър бяхме малко на село. Качвам няколко неща, които ми минаваха през главата в тоя период и малко снимки. (Just FYI, с клик се отварят на цял екран.)

Тази година има някаква промяна в Странджа или поне в гората около вилата. След като почти всичко освен чакалите беше изчезнало, изтребено от местните и голямото количество военни, които населяваха района в детството ми. Тази година, за пръв път от години видях сърни, костенурки, пепелянка, чух за зайци. Появили са се още диви гълъби, даже една двойка живеят на нашия покрив. Скъсах гъби Булка, още известна като Чанушка. И понеже много хора ми казаха около снимките на гъбите, да не ги късам с коренчетата – знам, но въобще не бях сигурна, че е ядлива. Булките и сърните са неща, които наистина не вярвах, че ще видя пак. Сега остава да се завърнат и дивите котки. Имаше като бях дете и последната, за която чух е убиха, защото да не влезела в селото да яде кози.

В същото време никога преди не съм виждала толкова много камиони и камиони с дървесина да се изнасят от местността. В средата на работен ден, на празен път се разминах с поне три натоварени. Сигурна съм, че по документи всичко това е законно, не знам обаче дали някой ден и при нас водата няма да е до тавана.

Колкото до снимките, явно съм one trick pony,  или по-скоро two-three, но дай ми да снимам Вихър и треви. Но пък Вихър все пак е съвършен, така че.

треви

И още треви

И още треви

треви пеперуди

Малко бижу, което си няма име.

Малко бижу, което си няма име.

Котката, която дори не е наша, тая година докара 4 прелести, с което стават 7  в двора

Котката, която дори не е наша, тая година докара 4 прелести, с което стават 7 в двора

Наводнен дом

Наводнен дом

Бял равнец

Бял равнец

Щъркелите си заминават

Щъркелите си заминават

водно конче

Оскруши

Оскруши

водно конче

водно конче

Кимион

Кимион

Кимион

Кимион

Куче

бял равнец

бял равнец

куче куче

<3

<3

куче

Случаен кадър на тревата на двора

Случаен кадър на тревата на двора

Кимион

Кимион

Много, много щастлив

Много, много щастлив

Круша

Круша

Също така исках да кажа няколко неща, които ми направих впечатление прехвърляйки телевизионните канали, понеже там няма нет:

– bazar.bg не е най-лошата реклама за това лято. Рекламата на бира на Lidl с Мариан Вълев я бие. Сериозно, не наемайте хора, които приличат като да имат или имат проблеми с алкохола за реклами на алкохол, яко отблъсква.

– не знам дали Соц ВИП Брадър е повече гнусно или плашещо, но силно се надявам всяка вече да има режим на тока, храната им да е с купони и реално да няма такава и да ги вкарват в изолатор за мръсни вицове, къци поли, дълги коси или западна музика.

– едното нещо, което явно цяла България гледа е “Комисар Рекс”. Хората в Бургас масово подвикваха след Вух – Рекс, но и всъщност всички му се радваха. Все по-малко го гледат със страх.

– и не знам кому е нужно Сървайсър в Камбоджа, като може просто да ги пуснат да помагат в Мизия или Варна или като цяло да оцелеят в родопско село без път и ток.

 

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *