на път

Скопие на второ четене

Скопие, Македония

Скопие, Македония

Миналата неделя с колегите от Despark бяхме в Скопие на Startup Weekend. Събитието беше чудесно организирано и като цяло много се забавлявахме. Скопие и македонците се доста по-гостоприемни, от колкото легендите за тях, или поне мен така ме посрещат вече втори път. Всички бяха много услужливи и насреща за всичко.

Обаче не мога да не кажа, на фона на Македония, колко стабилно, startup общество има в София и колко много работа е свършена от всички в него за последните 3-4 години. И в тоя ред на мисли, още може да си вземете билет за Startup NEXT 2014, най-голямата startup конференция в региона.

Скопие, Македония

Скопие на второ четене

Иначе на второ четене Скопие се оказа гостоприемен, “лесен” за ориентиране – всичко е ей тука, според местните, пълен с услужливи хора и вкусна храна – месата и млечните продукти са един път. Ако задържат нивото на вешалицата, винаги ще има за какво да се връща човек.

Внимание: да, мога да направя няколко забавни коментара за статуи и ново строителство, небрОени пАри и как ако си върнем Македония Destructive Creation ще имат the times of their lives и прочие, но няма защото си изкарахме наистина добре. :-)

Скопие, Македония

Някъде из чаршията, където ядохме ъмейзинг баница и много добри малки кебапчета. Също така от там не се виждат паметните, so just get lost there.

Малко се загубихме в селата отвъд Скопие в търсене на езеро. Половината деца бяха албанчета и твърдяха, че не разбират македонски.

Скопие, Македония

Пак там случайно се оказахме насред вероятно най-красивото мюсюлманско гробище, което съм виждала. Но снимките от него отделно.

Скопие, Македония

Проста, но много ефектна закачка с обикновенни стени в едно квартално училище.

Малко кич за край на пътуването.

Standard

One thought on “Скопие на второ четене

  1. Pingback: Гробища - The Way I Feel About It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *