обществени

Предколедно, благотворително

благотворително

И сега обещаният пост за плюшения рис. Миналата сряда получих изненадващ подарък от WWF – супер сладък плюшен рис. Преди около 10 месеца WWF България откриха, че у нас има женски рис – дамата сама се запечата на снимка на миналия февруари.

Може да научите подробности на сайта на WWF, но на кратко: тя е майка на 2 бебета, мястото където е заснета е тайна и има нужда от дарения, за да се запази цялото семейство живи. Ако дарите над 50лв получавате плюшено рисче. Също така на 28 февруари, датата на снимката, ще бъде изтеглен един от дарителите, за да я кръсти. Като цяло битката да се запазят 3 живота е голям и сложна.

селфито на риса

Селфито на риса

Иначе идват празници и като всяка година е време да кажа няколко неща.

1. Не подарявайте животни за подарък. Ако сте сигурни, че искате куче или коте, моля на купувайте от магазин, развъдник или обява, а отидете до най-близкия приют или разгледайте страниците на организациите във Facebook и осиновете. Важи за цялата година, но по Коледа е особено важно да си го кажем, поради големият брой хора, които купуват животни, които после биват изхвърлени или им се търси нов дом. Домашният любимеж е отговорно решение, помислете добре преди да вземете решение, за което може и да не можете да носите отговорност.

2. Вместо да купувате излишни подаръци, може и тази година да си купите благотворителен календар.

Разбира се пичовете от “Добро хрумване” имат прекрасен за 10лв. Парите отиват за лечението да улични, бездомни, диви животни, или животни, които са оставени в клиниката, но няма кой да им покрие сметките. Има доста такива, уви. Календарът е наличен и в двете им клиники.

Другият календар, който препоръчвам е този да “Дай лапа”, който е на същата цена. Парите отиват за няколко  по-малки отганизации, които вършат доста работа по спасяване и задомяване на кучеата и котки, но остават в сянка. Тадиционно той е със снимки на спасени от тях животни. Може да го разгледат тук. Пак в този линк има подробности къде се продава.

И весели празници!

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *