блогърски

Лидери на мнение и блогове

Просто най-харесах цитата от Мартин. Снимката е на Ниа https://www.facebook.com/nia.np.54

Говорихме си за лидери на мнение и как се става такъв с Жюстин, Ади, Блажев и Мартин, който за късмет точно тази седмица имаше пост, който набра сили. SLO4AJNOST?!? NE MISLA! Събитието беше PR Тhursday в М3 Communications.

Какво е инфлуенсър: някой който може да накара хората да направят нещо, от което следва дейтвие, било то и да се замислят. някой, който може да предизвика дискусия.

Как се става инфлуенсър: има няколко важни фактора: човекът да е личност – да е умен, интересен, да е добър в  нещо. Да създава качествено съдържание. На кратко, той/тя и дигиталната следа, която оставя след себе си да карат хората да направят нещо.

Няколко бележки:

Блогъри 1.0 и блогъри 2.0: Жюстин и Марио стигнали до заключението, че има два вида блогъри, като разликата незадължително е хронологична. Първите имат блогове за да пишат, да работят за нещо, да носят знание. Вторите, за да ги канят на събития, да им дават мостри, да са звезди в измислен свят. Съгласна съм.

Истината е, че никой (ок, почти никой) от поколение 1.0 не е създал блога си, за да е известен, да става лидер на мнение или още по-малко да тества продукти и да ходи на събития. Ако си го мислете, грешите. 99% от блогърите, които познавам от едно време започнахме блоговете си, за да кажем нещо.

Няма лошо да тествате неща и да ходите по събития, просто не това е водещата идея на това да си блогър.

Ако ще го правите, правете го избирателно и с етика както към вас, така и към читателите ви. Не им пробутвайте откровенно рекламни постове прикрите като лични излеяния. Просто е – иска се един ред в Italic под поста, за да сме всички на чисто.

Няма как да станеш лидер, още по-малко на мнение, в море от посредствено съдържание и с липса на собствено мнение.

Като цяло хората, които се личности, често делят общото качество да са наобратно на света, дори и да грешат.

Около всеки има някакво общество, всеки влияе и всеки може да промени нещо, било то и малко.

Като приемате да тествате всяка шитня out there, всички изглеждаме като курви. Excuse my French! Or not. Ако си мислите, че не се забелязва когато всички пишат за едно и също – лъжете си.

Пишете. Ако искате сутрин, ако искате вечер, но пишете, правете видео, снимайте, каквото ви изразява най-добре.

Не се взимайте твърде насериозно. Сериозно, недейте.

ПП: Също така мисля, че ще е забавно всички модни и бюти блогъри да се изприщят едновременно от продукт. Няма ли да е?

 

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *