събития

#катопорасна: Има ли женски професии и други неща за 8ми март

С Марта. Работа в кухнята по собствено желание! Важното е да има избор. :)

Малки големи обяви около 8ми март!

На 6 март от 10 в Дома на Европа, както още е известна кубистичната стъклена сграда на “Раковска”, ще има разговор на тема “Има ли мъжки и женски професии?”. Организатори са Информационно бюро на ЕП и Капитал “Кариери”.

“Има ли мъжки и женски професии?”

Срещата е част от поредица инициативи на Информационно бюро на ЕП по случай 8ми март, които може да следите в Twitter под #катопорасна.

“Извърви километър в нейните обувки” 

Инициативите включват още походът срещу домашното насилие – “Извърви километър в нейните обувки”, който цели да ангажира мъже като посланици срещу домашното насилие. Момчетата отново ще трябва да пробягат известно разстояние по Витошка на токчета. Миналата година беше фурор! Така че не пропускайте възможност да се включите и тази година на 8ми март. Събитието тръгва от “Аптека” – което, м/у другото е началото на пешеходната зона на Витошка, при изхода на метрото.

8ми март в Twitter

Междувременно в Twitter, yours truly, ще имам честта да стои зад Twitter канала на Информационно бюро на ЕП и да туити от него с #катопорасна. Хендалът е @EP_Bulgaria, следвайте ни и се включвайте. Имам няколко идеи, но ако има нещо конкретно, което искате да чуете/прочетете или за което искате да говорим, моля кажете. Отворени сме за идеи!

За мен е изключително интересно и особена чест да съм част от тези инициативи на Информационно бюро на ЕП и искрено благодаря за доверието. Не е като много хора в последните години да не са ми давали достъп до Twitter акауните си покрай работата ми, но все пак ЕП и темата за жените са особено важни и отговорни. Разбирайте че се вълнувам и нямам търпение!

ПП: Още събития

Феминистка разходка на 8ми март – из София по стъпките на големите жени в Българската история, феминизма, правата на жените. Разходката ще се състои на 8 март от 11.00 ч. с начална точка градината до Народното събрание и СУ „Св. Климент Охридски“ и ще се провежда всяка неделя на месец март и април от 14.00 ч. със същата начална точка.

 

 

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *