на път

In Heaven They Serve Spritz

Пътуванети до Италия не беше планувано за Великден, просто Великден тази година съвпадна с рождения ден на Станимир, което ние установихме проверявайки колко отпуска ще трябва да си взема.

 На този етап от живота си сме където ни е доста трудно да се зарадваме с подаръци, въпреки че на него му се отдава. Най-хубавото, което можем да си подарим е време заедно и път – едното нещо, което ВИНАГИ ни радва.

Милано и Бергамо бяха компромисен вариянт след като не ни се получи с южна Италия. Нямахме нито високи очаквания, нито особена подготовка. Основен елемент в плановете ни се провали и от там започна най-хубавото – влакове, лодки, обикаляне.

Пътувахме бавно, импровизирахме, пихме бира в парка, влязохме в първото заведение в Бергамо пред което се намерихме. Оказа се легендарното Da Mimmo, където  рецептите не са се променяли от 1956-60. Мястото е една малка местна перла. Пихме шпритц на брега на Комо, после и на още поне 5 места, все за разправяне. Возихме се на фунукуларета, видяхме къщата където е починал Славейков.

Италия, Italy

Милано Чентрале е вероятно най-луксозната гара, на която съм била. Сутринта градинар слагаше пресни цветя на масати в кафенето.

Италия, Торно

Торно

Италия, Торно

Италия, Italy

Италия, Italy

Бергамо. We just loved the place!

Italy, Bergamo, Италия, Бергамо

Залезът над Citta Alta в Бергамо. Едно от най-красивите неща, които съм виждала.

Italy, Bergamo, Италия, Бергамо

Кучетата са на особена мода в момента в Италия. На  1 дете има по поне 2 кучета и са всякъде – в барове, ресторанти, кафенета, по улиците. За радост голяма част са безпородни.

Италия, Бергамо, Italy, Bergamo

Италия, Бергамо, Italy, Bergamo

Italy, Bergamo, Италия, Бергамо

Italy, Bergamo, Италия, Бергамо

Мога да ви залея по темата за личното преживяване да се върна в Италия след 8 години, но няма много смисъл. Факт е, че и след 8 години все така се усеща като у дома. Факт е и че Италия много малко се е променила, всички говорят за кризата и как няма работа, но далеч не се усеща като в Гърция. В Италия нещата се променят бавно и трудно, най-вече защото както заключихме със Станимир – Италия е перфектна. И когато живееш в рая на замята, няма много какво да променяш.

В крайна сметка, вярно е че светът е голям, шарен и пълен с места да видиш. Но понякога забравяме, че най-хубавите места на света са на под 2 часа със самолет от София.

 

Standard

2 thoughts on “In Heaven They Serve Spritz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *