Rocamar море България
други...

Морски дневници 2015: Царево и наоколо

Май беше доста динамичен месец (for the lack of a better word) и когато Ани излезе с покана: “Ама ти защо не дойдеш малко при мен на море да си починеш?” изведнъж това не беше толкова лоша идея.

Така в началото на юни – официално извън сезона, с куче се оказахме малко след Царево в Rocamar на плаж Нестинарка. Под прозореца ни имаше река пълна с риби и костенурки, която се влива в морето на 20 крачки разстояние от хотела и във Facebook не ни харесваха много.

Царево

До сега само бях минавала през Царево на път за юг. Оказа се доста по-ок от колкото очаквах. Царево всъщност има всички предпоставки да е прекрасен морски град. Има страхотна локация; живописни брегове; повече от един хубав голям плаж; близост до планината и редица различни, красиви места.

Видимо правят опити градът да изглежда добре, колко се получава е спорно. Някои неща просто никога няма да са като в чужбина. Но, ако и вие като нас с куче обичате да вървите, не е проблем дори да стигнете пеш от хотела до края на пристанището и обратно.

Василико е на едни стълби разстояние и също е доста приятно. Но внимавайте при църквата – свещеникът е доста неприятен и dog unfriendly. Иначе носът около нея е ужасно красив.

Гледката от прозореца

Rocamar море България

Плажът

Цялото време бяхме на плаж Нестинарка, който е буквално под прозорците. Плажът не е голям, но е просторен. За сега не беше пренабучкан с чадъри – около 1/4. Поради хладното време прекарахме няколко дни на пясъка заедно с Вихър без да влизаме във водата, което не ме спря да хвана тен. За хората с кола, на 5 до 20 мин има поне пет великолепни плажа – Арапя, Корал, Делфин, Синеморец. Но реално наистина няма нужда да правите такова усилие.

Наоколо

Приятната изненада беше къмпинг “Делфин”. Не знам как никога не сме ходили на този плаж. Арапя дори и извън сезона ми се стори пренаселен с каравани и глупаво застроен без ясна идея. Иначе самият плаж е великолепен, но положението там май отдавна е извън контрол – м/у последните каравани и чадърите имаше не повече от 3-5 метра.

Варвара

Варвара

Делфин

Solo travel

След последния месец, месец и нещо, имах ужасна нужда да презаредя. Имах моменти, в които се чувствах като пробита лейка за енергия. Просто се натрупаха хиляди неща, които неизбежно искаха внимание и действие. Имах нуждата да затворя пробойните и да се събера докато не възстановя енергийните нива. Да медитирам. Оказа се една седмица сама на морето с кучето е идеално за това. Дълги разходки пеш; зяпане на костенурките, които се пекат по камъните под терасата; слушане вечер как морето се разбива във вълните; фактът че някой чистеше апартамента и всичко беше тихо, бяло и спокойно; добрият сън и използването на Интернет само за сваляне на филми в крайна сметка дадоха ефект и се оказаха точно това, от което имах нужда.

Арапя

Life by the sea is like no other.

ПП: Бяхме на море по любезна покана в Rocamar Beach Resort.

ПП1: Според вас кой продава родния туризъм по-добер – Вихър на плажа или Максим Бехар + логото за милиони? Риторичен въпрос! :)

 

My beach boy! <3 #dogsofinstagram #summertime #sea #nofilter

A photo posted by Sabina Panayotova (@saaabinap) on

Rocamar море България

Standard

One thought on “Морски дневници 2015: Царево и наоколо

  1. Pingback: Топ 5 на лятото | Васи ли?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *