Осинови приятел

Много пъти съм казвала, че да осиновя Вихър е едно от най-хубавите неща, които съм правила. Няма да се уморя да и да повтарям, че не трябва да се купуват животни когато улиците има хиляди бездомни, нито че бездомните според мен са и по-красиви и по-умни и просто трябва да им се даде шанс.

Представям ви списък с организации, от които може да осиновите вашето куче или коте:

Animal Rescue Sofia е неправителствена организация, която се занимава с проблемите на бездомните животни в София. Организацията дава животните за осиновяване кастрирани, ваксинирани, обезпаразитени, чипирани и с европейски паспорт след консултация на осиновителите с екипа на приюта в рамките и три срещи с животното.

“Четири лапи” и сайтовете osinovi.me и bezdom.info. Предлагат  и кучета и котки. Може да се абонирате за дарение. Силно препоръчвам програмата им за кастрация на котки.

Dog.bg – форумът майка. Може да намерите както обяви за осиновяване на кучета и котки, така и съвети за отглеждане на всякакви породи кучета.

Let’s Adopt Bulgaria също предлагат кучета и котки през страницата си във Facebook.

Friends for animals – кучета и котки през сайта или във  Facebok.

Питбул.бг  се занимават със спасяване, задомяване и обучение на питбули – една от най-изстрадалите и грешно третирани породи. Подборът на осиновители е прецизен. Кучетата се дават кастрирани и при 100% гаранция, че няма да участват в боеве. Може да разгледате и Facebook страницата им, имат много хубати тениски и суетчери.

 

От “Добро хрумване” може да осиновите куче, котки и вече някои други животни, като например таралежи!

В страната:

Фондация за Защита на Животните “ШАРКО” задомяват кучета и котки в Пловдив.Фондация Приятели на животните – Бургас организират и разходки в приюта в Бургас. Имат и страница във Facebook.

(Само) Котки:

Котешки ангели в Ада/Cat Angels in Hell

Cat Friends Gibox

Сдружение “Приятели на котката”

2 thoughts on “Осинови приятел

  1. Pingback: Осинови приятел | The Way I Feel About It

  2. Pingback: Предколедно, благотворително - The Way I Feel About It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *